Landstingsgruppens nyhetsbrev

Landstingsgruppens nyhetsbrev juni

Juni månad avslutas på Gotland dit nuvarande men framför allt de som troligtvis kommer att vara med i den blivande landstingsgruppen bjudits med att delta i Almedalsveckan. Efter något avhopp på grund av sjukdom är vi nu nio personer på plats. Vi är tydliga med att det inte är en semestertripp utan fortbildning det handlar om och ställer stora krav på dem som åker med. Landstingsrådet Linda Fleetwood har skrivit mer om detta, vilket man kan läsa på hemsidan https://kalmarlan.vansterpartiet.se/2014/06/26/nu-ar-det-dags-for-almedalen-igen/.

Juni inleddes med landstingsfullmäktige 4 juni på en annan ö, när man i Borgholm gav det formella ja:et till läkarutbildningen i Kalmar. Att läkarutbildning nu etableras i Kalmar innebär såklart landstingets långsiktiga arbete att rekrytera läkare till länet kommer att stärkas. Det kommer också att stärka landstinget som en akademisk utbildnings- och forskningsmiljö vilket även främjar den regionala utvecklingen.

Läkarutbildningen klubbades igenom i fullständig enighet och även i övrigt var konfliktfrågorna egentligen få. Men är det valår så är det, så när hälsovalsavtalet som ska gälla för perioden 2015-2018 var uppe för behandling så passade borgarna på att ta upp rikspolitik och frågan om vinster i välfärden. Orsaken till att de tog upp den frågan är såklart att de vet att vi och framför allt socialdemokraterna inte är ense i den frågan. Debatten har sedan fortsatt utanför fullmäktige i såväl radio som på insändarsidorna och det är vi såklart tacksamma för eftersom det är vår främsta fråga i valet.

Övrigt som kan nämnas under månaden är att landstinget fortsätter att ha hög tillgänglighet till såväl länets sjukhus som till psykiatrin, samtidigt som det går allt sämre för andra landsting. Ett hållbarhetsprogram för 2014-2017 har också antagits. Det och annat om landstingets miljöarbete hittar man här: https://www.ltkalmar.se/om-landstinget/detta-gor-landstinget/miljo/.

Detta är det sista nyhetsbrevet från landstingsgruppen för ett tag. Eftersom vi nu går in i ett kort sommaruppehåll och en intensiv valrörelse så är det inte säkert att det hinns med något mer nyhetsbrev innan valet. Men kolla gärna distriktets hemsida där så mycket som möjligt kommer att presenteras. Exempelvis vårt sjukvårdsprogram som kommer att presenteras i augusti.

Under den gångna mandatperioden har Vänsterpartiet kunnat nå en rad framgångar. Med Vänsterpartiet vid rodret är Landstinget i Kalmar län idag en framgångssaga som andra landsting tar efter. Vi har ordning på ekonomin och Landstinget i Kalmar län har Sveriges mest effektiva vård. Landstinget i Kalmar län ligger i topp när man frågar medborgarna om deras förtroende för vården. Det är vi tacksamma för och vi är stolta över vad vi åstadkommit hittills.

Vi har uppnått mycket men Vänsterpartiet vill vidare. Nu ska vi se till att nå framgångar i valet så att vi kan få igenom ännu mer under kommande mandatperiod!

Kaj Raving, politisk sekreterare
Vänsterpartiet Kalmar län

Kopiera länk