artikel

Nu är det dags för Almedalen igen

Linda Fleetwood (V), landstingsråd
Linda Fleetwood (V), landstingsråd

Nu är det dags för Almedalen igen. Genom demokrati och öppenhet ger veckan alla som vill debattera samhällsfrågor möjlighet att delta. Denna öppenhet och tillgänglighet är unik då alla är välkomna och ordet är fritt! Alla evenemang under veckan är kostnadsfria och de politiska riksdagspartierna utgör kärnan. Redan nu finns det 3281 seminarier och därutöver tillkommer tal, presskonferenser och alla spontana möten och aktiviteter.

Vi i Vänsterpartiet ser Almedalsveckan som en stor möjlighet att föra ut vår politik. Vinstintresset i välfärden är vår stora strid inför valrörelsen. Vi har en massiv opinion på vår sida och vi har lösningarna på problemen. Vi kommer att driva motståndet mot slöseriet under hela valrörelsen 2014 och vid ett regeringsskifte kommer det att vara vårt viktigaste krav.

Vänsterpartiets dag är på fredagen och då kommer det vara en hel del seminarier och evenemang kring våra politiska frågor. Vinster i välfärden, hur kompetensförsörjning och en sammanhållen vård ska kunna garanteras, hur vi vill stärka rätten till försörjning för personer med funktionsnedsättning och skolans framtid är några evenemang vi arrangerar. Dessutom är vi många vänsterpartister som deltar i andra seminarier och debattpaneler.

Som politiker finns även världens chans att knyta nya kontakter snabbt och effektivt. Det är också en möjlighet att fördjupa tidigare kontakter och återse kollegor och partikompisar från hela landet. Men framför allt är det ett gyllene tillfälle att hämta in kunskap. Liksom 2010 har hela Vänsterpartiets landstingsgrupp i Kalmar län möjlighet att åka dit för att förkovra sig. Men vi är tydliga med att det inte är en semestertripp och ställer stora krav på dem som åker med.

Vi kommer inför veckan att systematiskt gå igenom vilka seminarier som vi ska delta i och vem som går på vad. Detta för att bredda vårt kunskapsintag på bästa möjliga sätt. Under själva vistelsen på Gotland kommer vi att ha avstämning varje kväll och diskutera vad vi lärt oss under dagen och hur vi kan använda det i vårt fortsatta arbete.

Det arbetet tar inte slut bara för att Almedalsveckan är över. Vi kommer även att träffas efter Almedalen för att delge varandra våra samlade erfarenheter och intryck från veckan och se hur vi kan använda oss av det vi fått med oss i vårt politiska arbete i landstinget. Samt, inte minst, så påbörjas arbetet med att sprida detta till alla våra partikamrater i landsting och kommuner som inte var med så att så många som möjligt får nytta av resan.

Linda Fleetwood (V), landstingsråd

Kopiera länk