Nyheter

Linda Fleetwood får fortsatt förtroende att företräda Vänsterpartiet i landstinget

Med ett massivt stöd i ryggen fick landstingsrådet Linda Fleetwood fortsatt förtroende att företräda Vänsterpartiet i landstinget efter valet 2018. Hon var den enda som var nominerad som distriktets kandidat till landstingsråd och valet kunde förrättas utan omröstning vid Vänsterpartiet Kalmar läns valkonferens som hölls i helgen.

– Jag har företrätt Vänsterpartiet som landstingsråd i snart två mandatperioder och är tacksam över att få så starkt fortsatt förtroende. En bra och jämlik vård bidrar till ett samhälle där alla får chans att må bra och bli bemötta utifrån sina behov. När Vänsterpartiets krav på bättre välfärd och ökad rättvisa får genomslag blir det viktiga satsningar på sjukvården som gynnar oss alla, säger Linda Fleetwood.

Linda Fleetwood bor i Kalmar och har en bakgrund som bland annat lärare innan hon blev landstingsråd med ansvar för bland annat psykiatri, folkhälsa och jämställdhet. Utöver att vara landstingsråd har Linda Fleetwood uppdrag inom SKLs sjukvårdsdelegation.

– Med Vänsterpartiet i majoriteten ha mycket bra hänt. Vi har exempelvis infört betald specialistutbildning för sjuksköterskor. Det är ett krav som Vänsterpartiet driver på riksplan och Kalmar län var först i landet med att se till att det blev verklighet. Det finns absolut mycket att vara stolt över som invånare i vårt landsting. Men jag ser de utmaningar som finns och tar dessa på största allvar, säger Linda Fleetwood.

Utöver vem som ska vara distriktets kandidat till landstingsråd antogs listor till samtliga valkretsar. Dessa återfinns här:
http://kalmarlan.vansterpartiet.se/files/2017/11/Landstingslistor-för-Vänsterpartiet-Kalmar-län-2018-2022.pdf

En rapport från valkonferensen finns här:
http://kalmarlan.vansterpartiet.se/2017/11/12/kaj-raving-och-linda-fleetwood-toppar-vallistorna-i-kalmar-lan/

För mer information:

Linda Fleetwood, 070 265 64 25


 

Kopiera länk