Nyheter

Kaj Raving är Vänsterpartiets kandidat till riksdagen

Om Vänsterpartiet får ett mandat i riksdagen i valet 2018 blir det Kaj Raving från Nybro som tar plats i riksdagen. Det beslöts enhälligt vid Vänsterpartiet Kalmar läns valkonferens som hölls i helgen.

– Jag är glad över förtroendet att vara distriktets kandidat i kampen för ett samhälle för alla – inte bara de rika. Jag har många kompetenta partikamrater och ett taggat parti att få stöd av. För oss är politiken inte ett politiskt maktspel utan det handlar om att göra livet bättre för dem som bäst behöver det. Om att bygga ett jämlikt Sverige, säger Kaj Raving

Kaj Raving är 43 år och boende i Nybro där han är aktiv lokalpolitiker. Han är också aktiv på högsta nivå i partiet och är ledamot i partiets partistyrelse och det verkställande utskottet. Han har en bakgrund som metallarbetare och fackligt aktiv, men är för närvarande tjänstledig för att arbeta som politisk sekreterare i landstinget. Något han tror kan vara en fördel i valrörelsen.

– Jag tror att sjukvården kommer att bli en viktig fråga i valet. Hälsan är en klassfråga – och klyftorna ökar. Svenskarna överlag mår bättre och lever längre än någonsin, men vissa grupper i samhället mår allt sämre. Det kan jag som vänsterpartist aldrig acceptera. Vi har i förhandlingarna med regeringen fått igenom en historisk satsning på vården. Det är jag glad för, men det går inte att tro att alla problem i vården är lösta med detta.

Två på riksdagslistan blev Linda Fleetwood, från Kalmar och för närvarande landstingsråd, och trea blev Andreas Rindbäck-Wallin, ekonom från Västervik. Fyra blev ytterligare en Nybrobo, träarbetaren Pia Eriksson, medan Per Gawelund, sjuksköterska från Kalmar hamnade på femte plats. Listan i sin helhet återfinns här: 
http://kalmarlan.vansterpartiet.se/files/2017/11/Riksdagslista-för-Vänsterpartiet-Kalmar-län-2018-2022.pdf

En rapport från valkonferensen finns här:
http://kalmarlan.vansterpartiet.se/2017/11/12/kaj-raving-och-linda-fleetwood-toppar-vallistorna-i-kalmar-lan/

För mer information:

Kaj Raving, 070 258 97 55


 

Kopiera länk