artikel

Valinformation – nu kör vi!

Sverige går mot nyval. Det är en situation som de borgerliga partierna och framförallt SD har tvingat fram och det finns nu inget annat alternativ. Sverige har ett nytt politiskt läge och ett nytt val till riksdagen kommer att hållas den 22 mars.

Det är Vänsterpartiet som är garanten för att det ska bli vänsterpolitik, så nu sätter vi igång och arbetar för att vinna valet!

Vi har redan genomfört två lyckade valrörelser det här verksamhetsåret och är ordentligt valkampanjdrillande, nu kör vi en tredje. Vi kommer kunna använda våra profilprodukter och annan nödvändig utrustning som vi har kvar från i höstas. Dessutom, vi har nyligen slagit medlemsrekord och är nu nästan 500 medlemmar i Kalmar län.

Vår beredskap för att klara av en valrörelse är mycket god!

___________________________________________________________________

Nu när vi går till extraval i mars ber vi din hjälp. Här är tre saker som du kan göra för att Vänsterpartiet ska vinna i valet:

Bli medlem

Det bästa sättet av stödja Vänsterpartiet är att bli medlem. Genom att ta ställning och bli medlem i partiet kan du tillsammans med andra vara med och arbeta för solidaritet och rättvisa.

☞ Bli medlem direkt på nätet (via vansterpartiet.se)

Bli aktivist i valrörelsen

Är du medlem och vill aktivera dig i kampen för ett mer rättvist och solidariskt samhälle?
Vi är snart 500 medlemmar i Vänsterpartiet i Kalmar län. Vår ambition är att alla som vill bidra ska kunna göra det, på sitt sätt. Det finns massvis med olika uppgifter redan idag, och har du några andra idéer så välkomnar vi det och hittar ett forum för att förverkliga det.

Kontakta din lokalförening för att se vad just du kan bidra med: kontaktinformation.

Det går också bra att kontakta distriktet: kontaktinformation.

Skänk ett bidrag till valfonden

Det kostar att bedriva valrörelse. Ditt bidrag gör det möjligt för oss att trycka upp flygblad och affischer och se till att vår budskap får genomslag. Du kan skänka genom att sätta in en summa på vårt bankkonto i Swedbank.

Kontonummer: 8169-5 924 547 872-3. Märk insättningen med ”Valfond”

________________________________________________________________________

Till er i styrelserna för partiföreningarna

Nyvalet är ett faktum och det betyder att vi i januari åter går in i en valrörelse. Hur valrörelsen kommer att läggas upp, vilket material som kommer tas fram och vilka frågor som kommer vara i fokus kommer partiledningen informera om inom kort. Distriktet kommer fatta beslut om hur valrörelsen kommer att läggas upp och partiföreningarna kommer att informeras löpande.

Men även om en del beslut inte har fattats, finns det saker som vi kan göra redan nu, för att vara redo när det drar igång på allvar.

Det är bra om ni samlar styrelsen eller medlemmarna snarast och gör en valplanering. Vi kommer inom kort gå ut med ytterligare information som underlättar planeringen (när vi vet mer om exempelvis valmaterial) men det finns saker ni kan börja organisera redan nu. Den utåtriktad verksamheten behöver få fart och medlemmarna behöver aktiveras.

Det är också viktigt att ni i partiföreningarna bildar valledningar, om tiden inte lämnar utrymme för annat kan valledningen självklart bestå av er i styrelsen. Rapportera in er valplanering och vilka som ingår i er respektive valledning snarast till [email protected]

Ring också runt till nya medlemmar och försök få med dem i valkampanjen. Fokusera på medlemmar som gått med i år.

Checklista:
– Bilda en valledning
– Gör en valplanering
– Ring runt och aktivera era medlemmar och skapa en aktivistlista, d.v.s. en kontaktlista över folk som vill hjälpa till att valkampanja

Vid frågor, hör av er till expeditionen, [email protected].

 

Kopiera länk