artikel

Nu kommer pengarna till förlossningsvården

Linda Fleetwood (V), landstingsråd
Linda Fleetwood (V), landstingsråd

Ökade resurser till förlossningsvården var en av de satsningar Vänsterpartiet fick med i regeringens höstbudget. Nu kommer pengarna. Landstinget får senast 15 december fem miljoner kronor extra till satsningar på förlossningsvården och kvinnors hälsa.

Det är en viktig satsning för att säkerställa trygga och säkra förlossningar för alla som Linda Fleetwood, landstingsråd för Vänsterpartiet, givetvis är nöjd med.

– Man ska kunna känna sig trygg när man föder barn. Vi har en bra förlossningsvård i Kalmar län, men denna satsning ger oss möjlighet att bättre möta de utmaningar som vi står inför.

Vänsterpartiet vill arbeta för en säkrare och tryggare förlossningsvård och kom därför i höstbudgeten överens med regeringen om en riktad satsning för att förstärka förlossningsvården. Satsningen kan också omfatta andra insatser för att förbättra kvinnors hälsa i syfte att uppnå en mer jämställd hälso- och sjukvård. Satsningen är på 200 miljoner kronor 2015 och därefter 400 miljoner kronor per år. För landstinget i Kalmar län innebär det c:a fem respektive tio miljoner kronor.

– I våra budgetförhandlingar med regeringen har vi prioriterat välfärdssatsningar som förbättrar kvinnors livsvillkor. Välfärden har fått stå tillbaka alldeles för länge och det har drabbat kvinnor särskilt hårt. Tack vare Vänsterpartiet satsas det nu på en jämlik och jämställd hälsa. Det är på tiden!

De extra pengar till förlossningsvården och kvinnors hälsa som regeringen idag beslutat att betala ut till landstingen är resultatet av en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.

För ytterligare information kontakta
Linda Fleetwood, landstingsråd, 070 265 64 25
Kaj Raving, politisk sekreterare, 070 258 97 55

Kopiera länk