artikel

Vänsterpartiet vässar sin antirasistiska argumentation

Kaj Raving, riksdagskandidat
Kaj Raving, riksdagskandidat

Hur tar man bäst debatten med rasister? Hur bemöter vi rasistiska uttalanden? Hur kopplar vi i Vänsterpartiet vår antirasistiska argumentation till våra politiska förslag? Den 9 juni, kl 18-21, bjuder Vänsterpartiet in intresserade att delta i en utbildning i antirasistisk argumentation med koppling till Vänsterpartiets politik.

– Vänsterpartiet står alltid i första ledet för att bekämpa rasismen. Om vi på allvar vill ha ett samhälle för alla så måste vi ta kampen mot rasismen på allvar, säger partistyrelseledamoten Kaj Raving.

Under ett faktaspäckat tretimmarspass på Pizzeria & pub 12:an i Kristineberg föreläser Alexander Bengtsson från Expo och Kaj Raving om hur man bäst bemöter rasism.

– I spåren av den ekonomiska krisen i Europa ser vi att högerextrema och främlingsfientliga partier under den senaste tioårsperioden byggt upp ett betydande folkligt stöd i flera europeiska länder. Många regeringar har misslyckats med att möta människors rättmätiga krav på rättvisa och skäliga levnadsvillkor. På flera håll har detta medverkat till att främlingsfientlig och rasistisk politik tagit plats i de nationella parlamenten.

Det är Stiftelsen Expo som exklusivt för Vänsterpartiet har tagit fram en kurs i antirasistisk vänsterargumentation. Under ett faktaspäckat tretimmarspass föreläser kunniga kursledare om hur vi bemöter rasistiska uttalanden. Kursen innehåller både teori och praktik och kursledarna kommer från Expo och Vänsterpartiet. Sedan får kursdeltagarna i en workshop möjlighet att pröva och vässa argumentationstekniken med hjälp av kursledarna.

För ytterligare information kontakta
Kaj Raving 070 982 96 68

 

Kopiera länk