artikel

Jag vill tacka alla som har röstat på Vänsterpartiet

Lars Holmberg, ordförande (V) Kalmar län
Lars Holmberg, ordförande (V) Kalmar län

När rösterna är räknade har Vänsterpartiet fått 6.3 % av rösterna i riket. Vi behåller vår EU mandat och går framåt med 0,6 %. Det är Vänsterns första valframgång på 15 år och ett trendbrott.  Jag vill tacka alla som har bidragit till detta genom att rösta på Vänsterpartiet.

Vi är ett parti som växer inte bara i opinionen utan även i antal medlemmar. Det finns partiföreningar som har fördubblat sitt medlemsantalet under mandatperioden. I Kalmar län har vi gått framåt med 0,3 %, stärkt vår ställning i 9 av 12 kommuner men ligger fortfarande några tiodelar under riksnivån.

Till alla er som deltagit i valarbetet vill jag rikta ett stort tack för ett bra valarbete. Ert engagerande och entusiastiska arbete är grunden för vårt resultat.

Sverigedemokraterna lyckades mobilisera sina väljare och går framåt i valet efter att ha spridit lögner och misstänkliggjort. Stödet för de rasistiska partierna växer i EU, i Sverige och i länet. Vi måste varje dag stå upp för en värdig integrationspolitik, allas lika rätt och värde samt föra kampen mot rasismen varje dag.

Det går en vänstervåg och en feministisk våg över landet. Det märks i mötet med medlemmar, sympatisörer och medborgaren på gator och torg. Vi ska fånga upp kraften i denna våg och visa att vi är bäst på feministisk politik.

Vänsterpartiet ligger i opinionsmätningarna inför riksdagsvalet på en stabilt hög nivå. Vi växer som parti och jag känner mig trygg i att vi kommer att ha framgångar i valet i september. Vi är garanten för en välfärd utan vinster och en regering utan borgare.

Vi går stärkta ur EU-valet. Rresultatet är ett steg i rätt riktning. Vi kommer att arbeta hårdare, vara mer fokuserade och mobilisera bättre. Vi känner att vi har stöd från stora delar av befolkningen i våra frågor. Vänsterpartiet styr i 9 regioner/landsting, i 85 kommuner med en total budgetomslutning på 310 miljarder kronor. 3 miljoner människor har röstat för att Vänsterpartiet ska ingå i dessa majoriteter. Där Vänsterpartiet styr gör vi skillnad varje dag. Vi ska öka vår förmåga att kommunicera våra framgångar. Målet är att besegra regeringen Reinfeldt i höst, stärka vår ställning i landstinget och ta en riksdagsplats i länet.

Nu tar vi diskussionen på arbetsplatsen och i mötet med medborgaren på gator och torg.

Välfärden är inte till salu!

Lars Holmberg distriktsordförande

Kopiera länk