Landstingsgruppens nyhetsbrev

Landstingsgruppens nyhetsbrev augusti

Här kommer det första månadsbrevet efter sommaruppehållet. Efter landstingsgruppens möte 28 juni så var det sista officiella framträdandet Lindas deltagande i landstingsmajoritetens seminarium i Almedalen. Det var det tredje i raden och denna gång var det sjukhusmaten som stod i fokus. Seminariet uppmärksammades av bland annat Vårdförbundet, vilket man kan läsa om här.

Utöver satsningen på sjukhusmat så har landstingsmajoriteten sedan valet gjort satsningar på över 220 miljoner på bland annat cancervård, dialys, äldrevård och psykiatri. Kommande år ser dock tuffare ut. Satsningar kommer att behöva göras, men prioriteringarna kommer att bli tuffare. Orsaken stavas ”högerregering” samt det faktum att Landstinget i Kalmar Län blir stora förlorare med det nya kosnadsutjämningssystem som planeras. Sammanlagt handlar det om ett inkomstbortfall på över 100 miljoner kronor som måste hanteras.

Nu har den landstingspolitiska verksamheten i alla fall dragit igång igen, om än inte på full fart. I september händer desto mer. Bland annat kommer den årliga mätningen av sjukfrånvaron. Vårt landsting har lägst sjukfrånvaro av samtliga landsting och vi hoppas såklart att denna mätning visar samma sak.

De årliga brukarträffarna inleds i september och håller på ända in i december. Nästan 30 föreningar är inbjudna för att ge sina synpunkter på landstingets verksamhet ur sina perspektiv.

I september ska vi också hålla informationsmöten på tre olika orter i länet som jag passar på att påminna om igen. Västervik 16 september, Oskarshamn 17 september, Kalmar 18 september, alla kl. 18-20. Dessa möten vänder sig till medlemmar i Vänsterpartiet eller de som kan tänka sig att bli det, som är nyfikna på landtingsfrågor och kanske kan tänka sig att engagera sig i landstingspolitiken efter valet 2014.

Där kommer vi att berätta lite om landstingets politiska organisation, hur samarbetet med S och MP fungerar, om verksamheten och viktiga landstingsfrågor för Vänsterpartiet. Självklart kommer det att finnas utrymme för frågor. Man binder inte upp sig för något genom att komma på mötet, men för de som är intresserade av att veta mer kommer det att finnas möjlighet att anmäla sig till en uppföljande utbildning under våren. För frågor och anmälan kontakta: Kaj Raving, [email protected] eller 070 258 97 55

Kaj Raving, politisk sekreterare
Vänsterpartiet Kalmar län

Kopiera länk