Landstingsgruppens nyhetsbrev

Landstingsgruppens nyhetsbrev juni

Här kommer ett sista månadsbrev innan sommaruppehållet. Efter vårens sista landtingsfullmäktige, som i år hölls 30 maj, så går landstingspolitiken så sakta ner på sparlåga. Lite har dock hunnits med även under juni. Exempelvis har landstingsrådet Linda Fleetwood och jag haft ett bra samtal med företrädare för fackförbunden inom vården. Vi är överens om mycket, inte minst om att det finns mycket kvar att göra för att förbättra situationen för de anställda.

2 juni höll landstingsgruppen det andra i raden av vad som är tänkt att bli en rad möten kring hur vi ska möta psykisk ohälsa hos barn och unga i framtiden. Denna gång höll vi till på Mejeriet i Nybro. Vi fortsätter med dessa möten runt om i länet under hösten.

I höst ska vi också hålla informationsmöten på tre olika orter i länet. Västervik 16 september, Oskarshamn 17 september, Kalmar 18 september, alla kl. 18-20. Dessa möten vänder sig till medlemmar i Vänsterpartiet eller de som kan tänka dig att bli det, som är nyfikna på landtingsfrågor och kanske kan tänka sig att engagera sig i landstingspolitiken efter valet 2014.

Där kommer vi att berätta lite om landstingets politiska organisation, hur samarbetet med S och MP fungerar, om verksamheten och viktiga landstingsfrågor för Vänsterpartiet. Självklart kommer det att finnas utrymme för frågor. Man binder inte upp sig för något genom att komma på mötet, men för de som är intresserade av att veta mer kommer det att finnas möjlighet att anmäla sig till en uppföljande utbildning under våren. För frågor och anmälan kontakta: Kaj Raving, [email protected] eller 070 258 97 55

Under juni gjordes också ett utspel om gratis kollektivtrafik för pensionärer som man kan läsa mer om på distriktets hemsida. Vänsterpartiets ledamot i trafikstyrelsen, Ragnar Olsson, var runt på flera orter i länet och presenterade förslaget tillsammans med lokala företrädare. Det mediala genomslaget blev mycket bra.

Terminens arbete avslutades med att landstingsgruppen träffades hemma hos mig för lite utvärdering, lite framtidsplanering och lite social samvaro.

Nästa månadsbrev kommer i augusti. Till dess: Trevlig sommar!

Kaj Raving, politisk sekreterare
Vänsterpartiet Kalmar län

Kopiera länk