Linda Fleetwood

Linda Fleetwood

Mobil: 070-265 64 25
E-post: [email protected]

Facebook
Berätta lite om dig själv
— Jag bor i ett litet hus i Berga i Kalmar tillsammans med min man Hicham, min yngsta dotter Isabel och vår hund Baloo. Min äldsta dotter Felicia bor i Lissabon. Jag tycker om att påta i trädgården, cykla runt och upptäcka Kalmar och att dansa. Jag är även med i två körer, en bokklubb och en syjunta och på sommaren tycker vi om att vara på sjön. Sedan 2010 är jag landstingsråd med ansvar för psykiatri, folkhälsa, jämställdhet och landstingets fyra folkhögskolor. Jag sitter även med i SKLs sjukvårdsdelegation och i en nationell parlamentarisk referensgrupp om framtidens sjukvård. Innan arbetade jag som högstadielärare i Mönsterås och bodde på landet i Långnäs.
 
Varför gick du med i Vänsterpartiet?
— Jag engagerade mig redan som 13 åring i ungdomsförbundet då jag upplevde ojämlikheten, nu skulle jag säga klasskillnader, i skolan och i samhället. Solidaritetsarbetet var mycket viktigt för mig som ung och jag åkte tre gånger på Kaffebrigad till Nicaragua. Därefter fortsatte jag sen att vara aktiv i partiet för att bekämpa orättvisor på alla plan. Jag har mest varit en aktivist och varit med i flera solidaritetsrörelser och kvinnoorganisationer men även aktiv i partiets lokalorganisation och under två mandatperioder satt jag i kulturnämnd och fullmäktige i Mönsterås.
 
Vilka frågor ligger dig varmast om hjärtat?
— Det är de frågor som grundar sig i orättvisor mellan klass och kön. Att välfärden ska finnas för alla men alltid prioritera de som mest behöver vård, omsorg och samhällets stöd och service. Självklart inga vinster i välfärden, sex timmars arbetsdag, folkbildning och kultur!

Uppdrag i landstinget i Kalmar län

Linda är vald till landstingsfullmäktige från valkrets Kalmar-Öland.

Uppdrag i Regionförbundet i Kalmar län

Uppdrag i distriktet Vänsterpartiet Kalmar län