Karin Olsson

Karin Olsson

Mobil: 070-538 55 19
E-post: [email protected]

Facebook

Berätta lite om dig själv

— Jag heter Karin Olsson, är 57 år och ordförande i Vänsterpartiet Mörbylånga. Jag har också uppdrag som kassör, eller snarare så utgör jag ”ekonomikansli” för V Kalmar län för jag har valt att inte sitta med i distriktets styrelse.

Jag driver ett äppelmusteri, kokboksbutik och kokboksförlag i Hagby på östra Öland där jag bor med sambo Erik Cardfelt som också är medlem sedan många, många år i V. Vi har två små Norwischterrier som jag pysslar en del med. Jag är medlem och aktiv i flera olika föreningen och är dålig på att säga nej så jag får ofta något uppdrag i dem alla.

Jag är synnerligen intresserad av matlagning och ägnar stor del av min tid till att läsa, samla och hitta på nya smaskiga recept.

Varför gick du med i Vänsterpartiet?

— Jag gick först med i partiets ungdomsförbund i min ungdom redan 1983. Typ två år senare gick jag med i partiföreningen där jag då bodde i Huddinge. Jag gick med för att jag hade mycket vänner som hade lite blandade vänster-åsikter och jag tyckte om det som de stod för. I början handlade det nog mycket om internationell solidaritet och kvinnors jämställdhet för mig.

Vilka frågor ligger dig varmast om hjärtat?

— Jag tycker att vi alla människor ska hjälpa varandra och hjälpa de som inte har det lika bra; både här i Sverige och ute i världen. Det är hela grunden för mitt engagemang i V.


Uppdrag i distriktet Vänsterpartiet Kalmar län