sida

Kaj Raving

Mobil: 070-982 96 68
E-post: [email protected]

Blog Facebook
Berätta lite om dig själv

Berätta lite om dig själv

Jag bor i en hyreslägenhet i centrala Nybro men har bott på landet utanför Nybro i 17 år innan dess. Jag är gift och har en son född -99. Och en katt. På fritiden tränar jag en del på Friskis&Svettis där jag också är aktiv som bland annat receptionsvärd. Jag är aktiv i lokalpolitiken och har uppdrag i bland annat kommunfullmäktige. Dessutom är jag vice ordförande i distriktsstyrelsen, ledamot i Vänsterpartiets partistyrelse och i partistyrelsens verkställande utskott.

 

Varför gick du med i Vänsterpartiet?

Mitt politiska intresse vaknade när jag fick min son och insåg att världen inte såg ut som den jag önskade att han skulle växa upp i. Jag kom in i partiet 2006 via mitt fackliga engagemang inom IF metall när det blev tydligt att det bara var Vänsterpartiet som på allvar drev de viktiga arbetsrättsliga frågorna. Jag var fackligt aktiv fram till 2011 då jag tog tjänstledigt från mitt arbete som metallarbetare för att börja som politisk sekreterare i landstinget. Där är jag kvar sedan dess och fortfarande tjänstledig.

 

Vilka frågor ligger dig varmast om hjärtat?

Jag kom in i partiet via arbetsrättsliga och fackliga frågor och de ligger mig varmt om hjärtat fortfarande. Som politisk sekreterare har jag också fått insyn i och intresse för sjukvårdspolitik och några av de frågor som jag tycker är allra viktigast just nu berör sjukvården i hög grad. Det handlar om att stoppa vinstjakten i välfärden, införa sex timmars arbetsdag och säkra en levande landsbygd.

Uppdrag i distriktet Vänsterpartiet Kalmar län

Uppdrag i Vänsterpartiet 

Kopiera länk