Debattartiklar och insändare

Vi förstår er skräck och upprördhet, SD!

Vi förstår er upprördhet. Nu när till exempel pensionärerna får det bättre. Sänkt skatt och dessutom höjt bostadstillägg med upp till 400 kronor vardera. Siffror som ska läggas till redan tidigare genomförda åtgärder av samma slag under mandatperioden.

Dessutom saker som avgiftsfri öppen hälso- och sjukvård från 85 års ålder eller seniorkort på buss och tåg inom länet för 100 kronor i månaden? Det går såklart inte ihop med SD:s värld. Där pengar bara kan komma från flyktingar och invandrare, eftersom det är de som ”tagit” pensionärernas pengar.

När det i själva verket är så att alliansen, med ert stöd, istället sett till att pengarna går till Per Miljonär och hans kompisar. 140 miljarder varje år i skattesänkningar, där den fattigaste tiondelen – bland dem pensionärerna – knappt fått någonting alls, men den rikaste fått desto mer.

Det är er skräck att fler ska inse det. Då faller det ekonomiska fundamentet för er politik. Dagen då allt fler människor inser att ni sätter Per Miljonär före våra pensionärer. Våra barn. Våra sjuka. Våra arbetslösa.

I er värld kan alla dessa bara få det bättre om flyktingar och invandrare får det sämre. I den riktiga världen kan alla få det bättre genom en ansvarsfull fördelningspolitik!

Vänsterpartiet i Vimmerby


Artikeln är publicerat i


 

Kommentarer är avstängda.