Nyheter

Köp Jubileumsboken! Ett kollektiv av röster -100 år av systerskap

2017 fyller Vänsterpartiet 100 år. I Ett kollektiv av röster- 100 år av systerskap berättar partiets kvinnor om dess historia.

Ett kollektiv av röster är en unik samling texter skrivna av ett åttiotal skribenter. I artiklar, dikter, personporträtt och intervjuer skildras kvinnor som under Vänsterpartiets historia har gjort avtryck, skapat politik och brunnit för sitt parti.

Det är ett stycke historieskrivning, en hundraårig genomgång av pionjärer som  Kata Dalström, viktiga inspiratörer som Eivor Marklund, Barbro Backberger och Gudrun Schyman samt föregångare som Ulla Hoffmann och Ingrid Burman.

Genom de enskilda ödena målas en bild av feminismen, stoltheten, inspirationen, motgångarna och segrarna fram. Här skildras också de kvinnor som är aktiva i dag och som kan berätta om samtidens utmaningar och styrkor—om arbetet mot rasism, det fackliga arbetet, om HBTQ frågorna och om feminismens framväxt.

Medverkar i boken gör bland andra Ida Gabrielsson, Annika Cullberg, Jonas Sjöstedt, Cecilia Torudd, Anna Herdy, Nooshi Dadgostar, Jenny Wrangborg, Hediye Güzel och Karolina Ramqvist.

 

Här kan ni läsa en intervju med Ida Gabrielsson, 
redaktör för boken… 

 

Här kan ni läsa Ida Gabrielssons förord till boken…

 

Boken är 460 sidor tjock och kan beställas för partiföreningar på Vänsterpartiets centrala webbshop. Den kostar då 130 kronor. Har din partiföreningen inte beställt på webbshopen förut och behöver hjälp att beställa boken? Kontakta distriktets administrative sekreterare Richard Deichmann.

 

Richard Deichmann, administrativ sekreterare
Mobil: 073-710 85 30
E-post: [email protected]

Boken finns även till salu på förlaget Leopards hemsida eller via AdLibris.


 

Kommentarer är avstängda.